...

Kalite Ofisi

Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleri YÖKAK Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sistemi ve Eğitim Öğretimde Kalite Güvencesi Toplantısı
29/11/2018

Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyelerinden Dr. Gökhan SEÇME ve Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 28 Kasım 2018 tarihinde, yükseköğretim kurumlarında iç kalite güvence sisteminin yapılandırılması ve eğitim öğretim alanında kalite süreçleri konulu toplantıya katıldılar.

Toplantının ilk oturumunda YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS tarafından yükseköğretim kurumlarında iç kalite güvence sisteminin önemi, uygulanması ve kalite güvence kültürünün yaygınlaştırılması, YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu YILDIRIM tarafından ise eğitim-öğretim alanında kalite süreçleri, 2017 Yükseköğretimde Değerlendirme ve Kalite Güvencesi Durum Raporunda eğitim öğretim göstergeleri, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programında eğitim öğretim alanındaki ölçütler ve yükseköğretim kurumlarına önerilere ilişkin bilgiler paylaşıldı. Toplantının devamında Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yükseköğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü programlarında uygulanan kalite güvence yaklaşımlarına ilişkin uygulama örnekleri paylaşıldı.